PRAJITURA DE CASA

 Prajitura ,,Negresa"  

Este o prăjitură de casă gustoasă, spornica și ușor de făcut.

Este nevoie de:

4 oua

200 gr faina 

2 linguri de cacao

500 gr zahar tos

1 pachet de unt

1/2 cana de lapte

100 gr nuci

1 praf de copt dizolvat în zeama de lămâie 

50 gr cacao

Mod de preparare:

   Zaharul cu untul, laptele și cele 2 linguri de

 cacao se topesc la foc mic, pana dau în

 clocot. Din aceasta compoziție se scot 15

 linguri, care se pun deoparte. 

   Restul se răcește, apoi se adaugă cele 4

 gălbenușuri pe rand, frecând întruna.

    Albușurile se bat spumă și se adaug

 alternativ cu făina și praful de copt dizolvat

 în lămâie, apoi nucile măcinate.

   Se toarnă în tava unsa și tapetată cu făină. 

   Se coace la foc potrivit pana se dezlipește 

de margini. Cele 15 linguri păstrate se pun la

 foc cu 50 gr de cacao până dau 2 - 3 clocote.

  Se scoate tava din cuptor și imediat se

 toarnă această crema pe deasupra și se

 întinde bine cu cuțitul. Se taie rece și se

 poate orna. 

  Va rog sa încercați! Poftă bună! 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST