PRAJITURA DE CASA
Prajitura ,,Negresa"
Este o prăjitură de casă gustoasă, spornica și ușor de făcut.
Este nevoie de:
4 oua
200 gr faina
2 linguri de cacao
500 gr zahar tos
1 pachet de unt
1/2 cana de lapte
100 gr nuci
1 praf de copt dizolvat în zeama de lămâie
50 gr cacao
Mod de preparare:
Zaharul cu untul, laptele și cele 2 linguri de
cacao se topesc la foc mic, pana dau în
clocot. Din aceasta compoziție se scot 15
linguri, care se pun deoparte.
Restul se răcește, apoi se adaugă cele 4
gălbenușuri pe rand, frecând întruna.
Albușurile se bat spumă și se adaug
alternativ cu făina și praful de copt dizolvat
în lămâie, apoi nucile măcinate.
Se toarnă în tava unsa și tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit pana se dezlipește
de margini. Cele 15 linguri păstrate se pun la
foc cu 50 gr de cacao până dau 2 - 3 clocote.
Se scoate tava din cuptor și imediat se
toarnă această crema pe deasupra și se
întinde bine cu cuțitul. Se taie rece și se
poate orna.
Va rog sa încercați! Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu