Chiftelute din peste
Avem nevoie de:
3 fileuri de pește
2 oua
2 felii de pâine
40 - 50 ml lapte
4 buc ceapă verde (dacă nu aveți, folosiți 2 cepe )
1 legătura de mărar
2 căței de usturoi
1 lingura de pesmet
sare
piper
făină
ulei pt prăjit
Mod de preparare:
Se pun fileurile de pește în apă cu sare și se fierb 7 minute, se pun în strecurătoare sa se scurgă de zeamă. Se toacă mărunt și se amesteca cu ouăle bătute, feliile de pâine înmuiate în lapte și stoarse, ceapa tocata mărunt, pesmetul, mărarul tocat fin, usturoiul zdrobit, sare și piper, după gust. Din compoziția obținută se modelează chiftelute, care se trec prin făină și se rumenesc în uleiul încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Sper sa va placă,
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu