Reteta - Spaghetti
Spaghetti bolognese
Avem nevoie de:
400 gr spaghete
350 gr carne de vita tocată
100 gr șuncă de Praga
50 gr parmezan
3 linguri ulei de măsline
2 cepe
1 conservă roșii ( cutie mare) sau 2 mici
3 linguri bulion
1 morcov
1 fir de țelină
sare
piper
nucșoară rasă
1 . Se taie sunca presata în franjuri sau cubulețe. Se curăța și se toacă usturoiul și ceapa, precum și legumele care au fost curățate în prealabil.
2. Într-o cratiță mare se pune uleiul la încins. Se prăjesc șuncă și carnea tocata, amestecând. Se adaugă usturoiul, ceapa și legumele care se prăjesc înăbușit. Se adaugă bulionul și se mai prăjește puțin. Se adaugă roșiile din conservă care au fost tăiate, cu tot cu suc și se mai lasă la fierba totul la foc moale 20- 25 minute.
3. Între timp, se fierb spaghetele într-o cantitate mai mare de apă clocotită cu sare, conform informațiilor de pe ambalaj. Se lasă la scurs.
4. Sosul bolognez se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se servește cu paste și se presară parmezan ras.
Din toate ingredientele menționate, rezulta 4 - 5 porții.
Poftă bună sa aveți!
Comentarii
Trimiteți un comentariu