Ciorbita de pui cu taietei
Ciorbita de pui este ușor de digerat și foarte hrănitoare pentru copii și adulți.
Ciorbita de pui ca și supa rămân de doua ori mai mult în stomac, menținând senzația de sațietate.
Pentru aceasta ciorbita de pui avem nevoie de :
1 piept de pui
3 aripioare
3 copanele inferioare
2 cepe
1 morcov
1 ardei gras rosu sau capia
1 ardei gras verde
un sfert de țelină
1 pastarnac mic
4 linguri de smântână
1 gălbenuș de ou
100 g tăieței lati
1 legătura de pătrunjel verde ( sau pătrunjel uscat).
Sare sau vegeta
Preparare
* Se spala carnea de pui și pieptul se taie în bucățele potrivite, după care se pun la fiert în apă cu putina sare.
* Se curata zarzavatul și legumele. Ceapa se toacă mărunt, ardeii, țelina și pastarnacul se taie cubulețe, iar mocovul se da pe răzătoare (pentru un aspect mai plăcut și morcovul poate se poate tăia în cubulețe). Se adaugă peste carnea care fierbe, lăsându-se la foc mic 3o - 35 de minute.
* Se adaugă taieteii, se lasă la fiert 10 minute, apoi se oprește focul.
* Se bate gălbenușul cu smântâna. Se pune un polonic de zeamă din ciorbita peste smântână, se amesteca ușor și se toarnă totul în oala. Se potrivește cu sare după gust și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Dacă va plac ciorbitele, încercați!!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu