Reteta de tocăniță
Tocăniță cu carne de vită
Avem nevoie de :
500 g carne de vită
2 cepe mari
2 - 3 morcovi mai subțiri
2 ardei capia
3 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 cutiuță mica pastă de roșii
200 ml vin rosu dulce
1 - 2 foi dafin
1 legătura de pătrunjel
Condimente, sare, piper,
putin cimbru - dacă va place
Ardei iute sau boia de ardei iute - dacă doriți sa fie picantă
Carnea se taie în cubulețe și se rumenește pe toate părțile, în uleiul bine încins, amestecând permanent până își schimbă culoarea.
Se adaugă ceapa, usturoiul tocate mărunt, condimente după gust, 3 linguri de apă și se lasă să se căleasca 5- 7 minute.
Se adaugă foile de dafin, un pahar cu apă, vinul roșu, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic, circa 20- 25 minute pana când carnea este bine patrunsa. Se adaugă morcovii și ardeii tăiați bucățele și se mai lasă să fiarbă 15 minute.
Se pune pasta de roșii diluata cu putina apă caldă, se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă 2- 3 minute, se adaugă și verdeață tocată mărunt și se oprește focul.
Se lasă acoperită cu un capac până când se servește.
Poate fi servită cu mămăliguță , cu piure de cartofi, pilaf de orez, etc.
Eu o savurez cu mămăliguță!!
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu