Reteta de tocăniță

 Tocăniță cu carne de vită 

Avem nevoie de :

500 g carne de vită 

2 cepe mari 

2 - 3 morcovi mai subțiri 

2 ardei capia

3 linguri de ulei de măsline 

3 căței de usturoi 

1 cutiuță mica pastă de roșii

200 ml vin rosu dulce

1 - 2 foi dafin 

1 legătura de pătrunjel 

Condimente, sare, piper, 

putin cimbru - dacă va place

Ardei iute sau boia de ardei iute - dacă doriți sa fie picantă 

Carnea se taie în cubulețe și se rumenește pe toate părțile, în uleiul bine încins, amestecând permanent  până își schimbă culoarea.

  Se adaugă ceapa, usturoiul tocate mărunt, condimente după gust, 3 linguri de apă și se lasă să se căleasca 5- 7 minute.

   Se adaugă foile de dafin, un pahar cu apă, vinul roșu, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic, circa 20- 25 minute pana când carnea este bine patrunsa. Se adaugă  morcovii și ardeii tăiați bucățele și se mai lasă să fiarbă 15 minute.

  Se pune pasta de roșii diluata cu putina apă caldă, se potrivește gustul de sare și piper și  se mai lasă 2- 3 minute, se adaugă și verdeață tocată mărunt și se oprește focul.

Se lasă acoperită cu un capac până când se servește.

  Poate fi  servită cu mămăliguță , cu piure de cartofi, pilaf de orez, etc.

  Eu o savurez cu mămăliguță!!

Pofta bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST