Păpădia si sanatatea
Păpădia este o planta care creste și înflorește primăvară. Se găsește în parcuri, pe câmpii și de-a lungul drumurilor și este o comoară pentru sănătatea noastră.
De la păpădie se consuma frunzele tinere, bobocii florali, rădăcinile și tijele.
Păpădia conține acid tantric,zahăr și ulei eteric. Este indicata pentru functionarea pancreasului, ficatului, rinichilor, glandelor salivare și gastrice, vezicii biliare , în artrită, reumatism, scleroza, obezitate, și afecțiuni ale sângelui.
*Tijele de păpădie se recomandă primavara mai ales pentru detoxificarea ficatului și a întregului organism.
Se culeg papadiile cu flori cu tot.Se spală bine, se rup florile care se pun la uscat separat. TIJELE se păstrează pentru cura. Este bine sa se consume câte 6 - 8 tijele pe zi, vreme de două săptămâni.
1.Salată de păpădie
250 - 300 g frunze de păpădie proaspete, 1 lingura de ulei, 2 - 3 linguri de suc de lămâie, 1 legătura de usturoi verde, mijlocul de la o salata verde, 1 legătură de ceapă verde și sare.
Se taie mărunt toate ingredientele și se amesteca cu uleiul, sucul de lămâie și sare după gust.
2. Salată de păpădie
2 mâini de frunze verzi, 1 legatura de ridichii, 3 oua, 1 legătura de ceapă verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 - 2 cartofi fierți, 2 felii de brânză telemea, zeama de la o jumătate de lămâie, 1 lingura de ulei de măsline,sare și piper.
Se spală frunzele și se pun întregi intr- un castron. Ridichile se feliaza. Oule și cartofii se fierb și se feliază. Se adaugă branza, ceapa verde și patrunjelul tocate. Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul și se amesteca toate.
* Sucul alb din tulpina de păpădie este bun pentru tratarea negilor. Trebuie doar sa se ungă zona afectată.
Cine face tratament cu antibiotice sau antiacide trebuie să fie precaut la administrarea preparatelor pe baza de păpădie. Din cauza efectului diuretic, păpădia poate grăbi eliminarea din organism a anumitor medicamente, înainte ca acestea sa- și facă efectul.
Multă sănătate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu