Salată de dovlecei și vinete pane
Este o rețetă proprie care a fost apreciată de întreaga familie, colegi și musafiri.
Avem nevoie de:
1 dovlecel proaspăt
1 vânata
1 legătura de pătrunjel verde - tocat mărunt
4 - 5 căței de usturoi - tăiați
2 - 3 oua
2 - 3 linguri de făina
2 - 3 roșii coapte bine
ulei, sare,
oțet sau zeamă de lămâie
Se procedează astfel:
Se curăța dovlecelul de coaja, apoi se taie în rondele de 1 cm grosime. Se sărează pe ambele fețe, se lasă pe o tava pana se înmoaie și se scurg de zeamă.
Se procedează la fel și cu vânata și se prepara prima pentru a nu oxida.
După ce rondelele au fost pregătite se trec prin ou și făină. Se prăjesc în ulei încins la foc potrivit, pe ambele părți. Se scot pe hârtie absorbanta, pentru a elimina surplusul de grăsime.
Într-un bol sau castron se așează un rand de dovlecei pane. Se stropesc cu oțet sau zeamă de lămâie pe ambele fețe se sărează după gust. Se presară cu pătrunjel și usturoi, după care se pune un rând de roșii. După aceea se pun și vinetele și se procedează la fel, alternând un rând de dovlecei, un rând de vinete. Ultimul rând să fie de roșii.
Se lasă 15 minute acoperite sa se întrepătrunda aromele.
Se servesc ca atare, sau ca si garnitura la friptură.
Comentarii
Trimiteți un comentariu