Scortisoara si sănătatea

 Scortisoara este un condiment excepțional în bucătărie, innobiland orice plăcintă cu mere, gogoasa, vin fiert și mai nou, se presară câte un vârf de cuțit în cafele sau ceaiuri. În afară de a fi un condiment, scortisoara este și un prieten de nădejde al sănătății.

Reduce starea de oboseală 

Atât mierea cât și scortisoara au efect energizant. Se poate face o cura de trei săptămâni, timp în care se ia de 2 ori pe zi câte o linguriță cu miere și un vârf de linguriță cu scortisoara sau se poate pune într- o cană cu lapte călduț.

Previne formarea gazelor intestinale 

  Se ia câte un vârf de cuțit cu pudră înainte de masă sau se administrează câteva picături de tinctura imediat după. Reduce aciditatea digestivă.

Previne căderea parului

     Se amesteca o lingura cu ulei de ricin, o lingura de miere și o linguriță cu praf de scortisoara. Se întinde pe parul nespălat se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze 2 ore după care se spala. Acest procedeu se face de 2 ori pe săptămână vreme de cel puțin 3 luni. Întărește radacina părului și stimulează circulația sangvină la acest nivel.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST