Reteta- Drob de miel

 Drob de miel

Ingrediente:

500 gr carne de miel

400 gr măruntaie de miel( ficat, inima, plămâni, rinichi)

3 oua

3 legături ceapă verde

3 legături usturoi verde

2 legături pătrunjel

2 linguri de pesmet

2 lingura de smântână 

20 ml ulei 

1 prapur 

4 - 5 ouă fierte

Sare

Piper

Puțină boia iute sau dulce

Vegeta din legume

Pentru crusta:

2 oua

1 lingura pastă de tomate 

2 linguri de smântână 

1 lingura de faina

3 linguri apă 

Preparare:

* Măruntaiele de miel se pun la fiert în apă cu sare, foi de dafin și câteva boabe de piper. Carnea de miel se taie bucatele și se fierbe separat.

* După răcire toate ingredientele menționate se trec prin mașina de tocat. Ficatelul  poate fi tăiat manual.

* Toate ingredientele se amesteca cu  ceapa, usturoiul, patrunjelul tocate mărunt, ouăle,  pesmetul, smântâna, uleiul,  sarea, piperul, boiaua și vegeta.

* Se așează prapurul în tava de cozonac sau altă tava și se pune jumătate din amestecul preparat.Se pun ouăle fierte care au fost curățate de coajă și urmează restul de amestec. Se presează bine compoziția în tava pentru a nu rămâne goluri.

* Se pune deasupra amestecul pentru crusta și se bagă la cuptor la foc potrivit aproximativ 35- 40 minute.

Cine nu mănâncă carne de miel se pot înlocui cantitățile cu carne tocata de pasare sau porc. În loc de prapur se folosesc două foi de plăcintă. Eu am încercat și a ieșit un drob delicios.

Dacă credeți ca v-ar plăcea, încercați!

Mulțumesc tuturor celor care vizualizează blogul meu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST