Chifteluțe simple
Chifteluțe rapide cu carne și ceapă verde
Ingrediente:
350 g carne ( porc sau pasare)
2 felii de pâine înmuiată în apă sau lapte (pâine sa fie mai veche), sau 2 cartofi fierți și rasi pe răzătoare.
2 fire de ceapă verde
1 ou
Sare
Piper
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
* Se înmoaie pâinea, se stoarce bine și se toacă mărunt cu cuțitul pe un tocător. De asemenea, firele de ceapă se toacă și ele mărunt, după ce în prealabil au fost spălate și îndepărtate varfurile ascuțite. * Într-un bol se pune carnea tocată, pâinea, ceapa, oul, sarea, piperul si se amestecă foarte bine, rezultând un amestec omogen. Se pot folosi și alte condimente. * Din compoziția obținută se fac chifteluțe potrivit de mari care se prăjesc în ulei la foc potrivit. Mâinile, se înmoaie în apă rece când se modelează chifteluțele. Nu se folosește făină. Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu