Rețetă de socată

 Acum, socul este în floare și este bine să ne

 răsfățam cu o socată.

Avem nevoie de:

7 flori mari de soc proaspate ( spălate și curățate)

0,400 g zahăr 

3 - 4 lămâi 

4 - 5 stafide

3 l apă 

 1 bucățică mică drojdie proaspătă (cât o stafida)

Mod de preparare:

   Se amesteca apa cu zahărul și zeama de la

 lămâie și se toarnă siropul obținut intr- un

 borcan de 5 litri.  După aceea, se pun florile

 de soc,  cojile de la lămâie ( care se scot

 după trei ore pentru ca socata sa nu capete

 gust amar), stafidele, drojdia de bere și toate

 ingredientele se amestecă bine. Se acoperă

 borcanul cu un tifon peste care se trece un

 elastic și se lasă să fermenteze două - trei

 zile la căldură sau chiar la soare. În fiecare

 zi trebuie amestecat din când în cand

 în borcan.

   Este gata fermentata când se formează

 bule la suprafață. Se strecoară și se pune în

 sticle cu capac.

    Se păstrează în frigider până se consuma.

 Este foarte aromata și nutritivă.

  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST