Rețetă de socată
Acum, socul este în floare și este bine să ne
răsfățam cu o socată.
Avem nevoie de:
7 flori mari de soc proaspate ( spălate și curățate)
0,400 g zahăr
3 - 4 lămâi
4 - 5 stafide
3 l apă
1 bucățică mică drojdie proaspătă (cât o stafida)
Mod de preparare:
Se amesteca apa cu zahărul și zeama de la
lămâie și se toarnă siropul obținut intr- un
borcan de 5 litri. După aceea, se pun florile
de soc, cojile de la lămâie ( care se scot
după trei ore pentru ca socata sa nu capete
gust amar), stafidele, drojdia de bere și toate
ingredientele se amestecă bine. Se acoperă
borcanul cu un tifon peste care se trece un
elastic și se lasă să fermenteze două - trei
zile la căldură sau chiar la soare. În fiecare
zi trebuie amestecat din când în cand
în borcan.
Este gata fermentata când se formează
bule la suprafață. Se strecoară și se pune în
sticle cu capac.
Se păstrează în frigider până se consuma.
Este foarte aromata și nutritivă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu