Rețetă de ardei umpluți
Avem nevoie de:
8 buc ardei gras (mărime potrivită)
8 buc cartofi ( mărime potrivită)
150 g kaiser
1 morcov
2 cepe
2 lingurițe de făină
1 ou
1 linguriță de boia dulce
2 lingurițe pastă de tomate
1 morcov mic
2 căței usturoi
1 legătura de pătrunjel sau mărar
ulei
Sare, piper..
Mod de preparare:
* Ardeii se spală, se șterg și se scot cotoarele și nervurile. Se lasă pe un prosop cu gura în jos până la umplere.
* Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când s-au răcit se curăță de coajă și se zdrobesc cu furculița, în asa fel încât să rămână și bucățele mai mari.
* Ceapa se curăța, se spală și se taie fin.
* Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzătoare.
* Kaizerul se taie cubulețe mici și se pune la prăjit în puțin unt, împreună cu morcovul și ceapa, adăugându-se din când în când câte puțină apă. Când sunt gata se amestecă cu cartofii și cu cele două lingurițe de făină. Se pune sarea, piperul și puțină verdeață tocată mărunt, oul și se umplu ardeii. Se pune la fiecare ardei câte un căpăcel din roșie sau ardei.
* Se așează ardeii într-o tavă sau într-un vas de Jena și se toarnă pastă de tomate, care a fost diluată cu 200 mililitri apă și puțin ulei pe fiecare ardei.
* Se bagă la cuptor și se verifică să nu se ardă. Când sunt gata se adaugă usturoiul tăiat fin și verdeața. Se mai lasă puțin în cuptor.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu