Rețetă de prajitura cu vișine
Ingrediente:
4 ouă
300 g zahăr pudră
350 g faina
8 linguri de ulei
150 ml lapte sau apă minerală
1 praf de copt
1 pachețel zahăr vanilat
Coajă rasă de lămâie
1 kg de vișine fără sâmburi
Mod de preparare:
* Ouăle întregi se freacă bine cu zahărul, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se adaugă treptat uleiul, apoi făina bine amestecată cu praful de copt și laptele.
* Se toarnă compoziția într-o tava unsă și tapetată cu făină și deasupra se așează vișinele bine scurse de zeamă și date prin zahăr sau făină pentru a nu se lăsa la fundul tăvii.
* Se coace la foc potrivit, circa 30 minute. Când este gata se pudrează cu zahăr pudră și se taie.
Sa aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu