Ciorbita de perișoare






Ciorbita de perișoare cu dovlecei acri

Ingrediente:

300 g carne tocată

4 bucățele de costiță afumată și prefiarta 

2 dovlecei 

1 ardei gras verde 

1 ardei capia 

1 morcov 

1 pastarnac 

2 cepe

2 linguri de pastă de tomate 

2 rosii bine coapte 

1 ou

1 lingura de orez fiert 

1 legătură de pătrunjel sau mărar 

1 foaie mică de dafin 

Sare, piper, piper si puțină făină 

 Cu doua zile înainte de a pregăti ciorbita, se pun la acrit doi dovlecei proaspeți.

 Se curăța de coajă cei doi dovlecei, se taie cubulețe și se pune la acrit în apă cu sare și câteva tulpinite sau o flore de mărar. Se lasă la căldură. Nu uitați sa amestecați în borcan zilnic.

Preparare: 

  * Bucatile de costiță se spală în apă rece și se pune la fiert,în doi litri de apa. Când s-a ridicat spuma, se înlătură și se adaugă legumele tăiate bucățele mici, mai puțin roșiile. Se fierb pana se înmoaie, dupa care  se adaugă 4 linguri cubulețe de dovlecei acri, 300 ml zeamă și foaia de dafin. Se lasă să fiarbă până se pregătesc perișoarele.

 * Carnea tocată se amesteca cu oul, orezul fiert, sare, piper și boia. Se fac perisoare mici cât o nucă. Se pun pe o farfurie până se termină și se pudrează cu făină.

* Se verifica legumelor din oala dacă au fiert și se adaugă perișoarele. Când sunt gata fierte, se adaugă roșiile, care au fost curățate de coajă și rase pe răzătoare. Se completează cu apă sau zeamă și pasta de tomate. Se condimentează și se mai continua puțin  fierberea. La sfârșit se adaugă verdeața tocată mărunt.
 Se poate folosi și smântână.

 Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST