Reteta de găluste cu prune











     

                    Găluște cu prune:

Ingrediente:

6 cartofi potriviți ( albi)

2 oua

4 linguri de făină 

9 linguri pesmet

2 linguri de unt 

100 g zahăr 

3 linguri de zahar cu aroma de vanilie 

Scortisoara 

Sare

Mod de preparare:

     * Cartofii se fierb în coajă și se lasă să se răcească. Se curăța de coajă, se pasează și se adaugă făina,oule și sarea după gust. Se frământa bine pana se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut  se face un rulou gros de 3- 4 cm care se taie în bucățele de circa 1 cm grosime. 

     * Se curăța prunele de sâmburi, apoi se învelește fiecare prună în câte o felie de aluat, formând găluște. Trebuie lipit bine aluatul în jurul prunelor, ca să nu se desfacă la fiert. Găluștele se pudreaza cu făină și  se aranjează pe un platou până sunt gata toate.      Se fierb  într-un vas mare cu apă clocotită și sare.

      *Între timp, se topește untul într-o tigaie, se adaugă pesmetul,  zaharul, un praf de sare și se așează pe un platou întins.                     Când găluștele s-au ridicat la suprafață se scot cu spumiera și se trec fierbinți prin pesmet, se pudrează cu zahărul cu aromă de vanilie și scorțișoară.

      Nepotelul meu, zice că sunt gustoase și delicioase!


   



              

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST