Reteta de găluste cu prune
Găluște cu prune:
Ingrediente:
6 cartofi potriviți ( albi)
2 oua
4 linguri de făină
9 linguri pesmet
2 linguri de unt
100 g zahăr
3 linguri de zahar cu aroma de vanilie
Scortisoara
Sare
Mod de preparare:
* Cartofii se fierb în coajă și se lasă să se răcească. Se curăța de coajă, se pasează și se adaugă făina,oule și sarea după gust. Se frământa bine pana se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se face un rulou gros de 3- 4 cm care se taie în bucățele de circa 1 cm grosime.
* Se curăța prunele de sâmburi, apoi se învelește fiecare prună în câte o felie de aluat, formând găluște. Trebuie lipit bine aluatul în jurul prunelor, ca să nu se desfacă la fiert. Găluștele se pudreaza cu făină și se aranjează pe un platou până sunt gata toate. Se fierb într-un vas mare cu apă clocotită și sare.
*Între timp, se topește untul într-o tigaie, se adaugă pesmetul, zaharul, un praf de sare și se așează pe un platou întins. Când găluștele s-au ridicat la suprafață se scot cu spumiera și se trec fierbinți prin pesmet, se pudrează cu zahărul cu aromă de vanilie și scorțișoară.
Nepotelul meu, zice că sunt gustoase și delicioase!
Comentarii
Trimiteți un comentariu