Tenul si alimentația
Despre acneea juvenila
Majoritatea tinerilor în perioada pubertății și a adolescentei, se confruntă cu acneea juvenila. Este bine de știut ca asupra tenului, o mare influența, o are alimentația. Legumele și fructele, prin conținutul lor bogat în săruri minerale, ajută la dezintoxicarea organismului. Consumul de salată de roșii cu multă ceapă are o acțiune benefica asupra tenului. De asemenea, o cura de morcovi, țelina, spanac, salată verde sau pătrunjel, de 2 ori pe săptămână. Un efect benefic asupra tenului îl au sucurile naturale din fructe, mai ales cele de citrice, prin aportul de vitamina C.
Trebuie sa se reducă din alimentație afumăturile, mezelurile, condimentele, ciocolata. De asemenea, tutunul, alcoolul, stresul și viața dezorganizata au un impact negativ asupra tenului.
Celebra naturista austriaca Maria Treben, recomandă câteva remedii pentru combaterea acneei: spălarea feței cu infuzie de păpădie ( floare, tulpina, radacina) și infuzie din frunze verzi de nuc. De asemenea, rezultate benefice împotriva acneei îl are oțetul de hrean:
se rade hreanul pe răzătoare, se pune într-un borcan, se toarnă oțet din vin sau fructe atât cât să-l acopere și se tine în cămară la macerat 10 zile la o temperatura potrivită. După acest timp maceratul poate fi folosit, aplicandul dimineața și seara, pe fata umedă. Se lasă să acționeze 10 minute, după care se spală față.
De recomandat și un consult la medicul dermatolog.
Comentarii
Trimiteți un comentariu