Salată de ardei copti
,,Salată de ardei capia copti"
Se pun pe o plită încinsă:
10 ardei capia și se coc uniform, având
grijă să nu se ardă. Se pun
fierbinti într-un vas, se presară sare peste ei
și acoperă cu un prosop. După ce s-au răcit,
se curăța de pieliță cu mâna înmuiată în apă
rece. Se șterg coditele, se așează ardeii într-
un castron și peste ei se toarnă un sos format
din: oțet, apă, zahăr, sare, 3-4 căței de
usturoi tăiați și ulei. Cantitatea de sos
trebuie să acopere ardeii.
Fiecare ardei se ridică de codita și se
amestecă cu sosul. Salata poate fi servită
după 10 - 15 minute.
Pentru sos, ce cantitati de oțet, apă, zahăr si sare folosim? Multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergerePentru sos: 200 ml apă, 2 lingurițe de oțet, 1 linguriță de zahăr, 1 vârf linguriță de sare și 2 lingurițe de ulei.
Ștergere