Salată de ardei copti


,,Salată de ardei capia copti"

                 Se pun pe o plită încinsă:

 10 ardei capia  și se coc uniform, având 

  grijă să nu se ardă. Se pun

 fierbinti într-un vas, se presară sare peste ei

 și acoperă cu un prosop. După ce s-au răcit,

 se curăța de pieliță cu mâna înmuiată în apă

 rece. Se șterg coditele, se așează ardeii într-

un castron și peste ei se toarnă un sos format

din: oțet, apă, zahăr, sare, 3-4  căței de

 usturoi tăiați și ulei. Cantitatea de sos

 trebuie să acopere ardeii.    

      Fiecare ardei se ridică de codita și se

 amestecă cu sosul. Salata poate fi servită

 după 10 - 15 minute.

     

      

Comentarii

  1. Pentru sos, ce cantitati de oțet, apă, zahăr si sare folosim? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru sos: 200 ml apă, 2 lingurițe de oțet, 1 linguriță de zahăr, 1 vârf linguriță de sare și 2 lingurițe de ulei.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST