Rețetă simplă


 Mancărică de cartofi

     Cartofii conțin aproximativ 75% apă, 2% proteine, 19,5% zaharuri ( hidrați de carbon), 1% celuloză, 0,2% grăsimi, 0,9% substanțe minerale, 1,4% alte substanțe. Ei conțin de asemenea vitaminele A, B complex și C, fier, magneziu și potasiu. 
      Cartofii se pot prepara în diferite moduri, fie singuri, fie împreună cu alte legume, cu carne, brânză sau smântână, unt, lapte, etc. 

   O rețetă simplă, cu puține ingrediente. Este o mâncare ușor de făcut, timp scurt de preparare, gustoasă și sățioasă.

Ingrediente:

6 cartofi potriviți

200 gr kaizer 

1 morcov

2 cepe

1 ardei gras

1 sfert de țelină ( mărime mijlocie) 

1 legătură de verdeață proaspătă ( pătrunjel sau mărar) 

Sare sau vegeta

Ulei

Condimente după gust ( piper, boia, turmenic, usturoi, 1 lingura cu pastă de tomate, etc.) 


1. Se spală și se curăță toate legumele, apoi cartofii se taie  cubulețe. Morcovul, ceapa, ardeiul și țelina se taie mărunt. Verdeața se spală și se taie mărunt. 

2. Într-o tigaie, se pun la încins 3 linguri          cu  ulei și se adaugă bucățelele de kaizer. După ce s-au rumenit, se adaugă jumătate din cantitatea de morcov tăiat, 2 lunguri din ceapa tocată și 4 linguri cu apă. Se lasă la călit până se înmoaie legumele. 




3. Se pregătește o  oală de 2 - 3 litrii și se pune compoziția din tigaie, cartofii și celelalte legume, apoi apa care trebuie sa le acopere. Urmează fierberea pana când cartofii sunt pătrunși și rămân bucatele întregi mai mult. Se adaugă  pasta de roșii, condimentele, după gustul  și se mai lasă 2- 3 minute la fiert. La sfârșit se adaugă verdeața, se oprește focul și se lasă mâncărica  acoperită până la servire.   

 Poate fi servită cu castraveciori acri sau cu  murături! 

Poftă bună!                         









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST