Rețetă simplă
Mancărică de cartofi
O rețetă simplă, cu puține ingrediente. Este o mâncare ușor de făcut, timp scurt de preparare, gustoasă și sățioasă.
Ingrediente:
6 cartofi potriviți
200 gr kaizer
1 morcov
2 cepe
1 ardei gras
1 sfert de țelină ( mărime mijlocie)
1 legătură de verdeață proaspătă ( pătrunjel sau mărar)
Sare sau vegeta
Ulei
Condimente după gust ( piper, boia, turmenic, usturoi, 1 lingura cu pastă de tomate, etc.)
1. Se spală și se curăță toate legumele, apoi cartofii se taie cubulețe. Morcovul, ceapa, ardeiul și țelina se taie mărunt. Verdeața se spală și se taie mărunt.
2. Într-o tigaie, se pun la încins 3 linguri cu ulei și se adaugă bucățelele de kaizer. După ce s-au rumenit, se adaugă jumătate din cantitatea de morcov tăiat, 2 lunguri din ceapa tocată și 4 linguri cu apă. Se lasă la călit până se înmoaie legumele.
3. Se pregătește o oală de 2 - 3 litrii și se pune compoziția din tigaie, cartofii și celelalte legume, apoi apa care trebuie sa le acopere. Urmează fierberea pana când cartofii sunt pătrunși și rămân bucatele întregi mai mult. Se adaugă pasta de roșii, condimentele, după gustul și se mai lasă 2- 3 minute la fiert. La sfârșit se adaugă verdeața, se oprește focul și se lasă mâncărica acoperită până la servire.
Poate fi servită cu castraveciori acri sau cu murături!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu