Rețetă de înghețată

    Rețetă de înghețată cu zmeură 

          În sezonul cald, simțim nevoia de a savura o înghețată delicioasă. După cum au arătat nutriționiștii, înghețata este un stimulator pentru creier și ne scapă de stres. Este o sursa importanta de calciu, vitamine și minerale. 

 Înghețata făcută în casă este mult mai gustoasă și sănătoasă .  Avem nevoie de puține ingrediente proaspete și puțin timp. 

   Rețetă nr. 1

Ingrediente :

1 litru de lapte proaspăt (este bun și cel de la dozator) 

100 g unt 

5 oua 

400 g zahăr tos 

3 pliculețe de zahar cu aroma de vanilie

1 lingură de amidon de porumb

200 gr frișcă lichida ( se poate face din smântână specială pentru frișcă) 

3 lingurițe zahăr pudră 

Mod de preparare :

       Se fierb 950 ml lapte cu 100 g unt și zaharul vanilat. Între timp se freacă gălbenușurile cu zahărul tos, amidonul de porumb și 50 ml lapte. Se toarnă laptele fiert câte puțin peste gălbenușurile bătute spumă și se amestecă. Compoziția se pune la fiert până se îngroașă, la foc mic sau la bain - marie. Când crema este caldă încă, se încorporează (amestecând cu lingura din interior spre margine) albușurile bătute spuma cu cele 3 lingurițe de zahar pudră. După ce s-a răcit, se adaugă frișcă bătută spumă ,  se toarnă în cutii speciale cu capac și se bagă la congelat. Este gustoasă așa cum a fost preparată.      

      Pentru diversificare, se poate împărți și adăuga fructe de sezon, puțin sirop de cacao, puțin sirop de fructe sau nucă măcinată, fistic, alune, etc.

       Sfat : Se poate renunța la albușuri și pot fi folosite la un blat pentru o prăjitură. De asemenea, se poate renunța și la frișcă, este gustoasă și simplă. 


     Rețetă nr. 2

    Rețetă de înghețată cu zmeură 

 Ingrediente :

 250 g zmeură 

 125 g iaurt (5,3 % grăsime) 

 100 g zahăr pudră 

  1 fiolă esență de vanilie 

   120 g zahar pudră 

   200 ml frișcă lichidă 

Mod de preparare:

     Zmeura se alege bob cu bob, se spală bine și se pasează 200 g. Compoziția obținută se strecoară și se obține un piure fără semințe. 

     Separat se mixează iaurtul cu zaharul pudră și esenta  de vanilie. Se adaugă piureul de zmeură și frișca bătută spumă, amestecându-se bine compoziția, se toarnă în cutii cu capac și se congeleaza. Când este gata, se pune în cupe și se ornează cu fructele de zmeură ramase. 

 Poftă bună! 

     Mulțumesc tuturor celor care vizualizați blogul meu și vă doresc toate cele bune! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST