Plantă regească
Busuiocul - plantă regească
În arta culinară se întrebuințează la mai toate mâncărurile, tocăniță, friptură, sosuri, sarmale, pilaf, gemuri, etc. Busuiocul este un aromatizat calmant al colicilor intestinali, absoarbe gazele, stimulează digestia, antiinflamator intestinal, diaree, colită de fermentație, infectii urinare, răni, antiseptic pulmonar, bronșită, reduce stările de vomă, etc. Este numit și plantă regească, grație multiplelor calități . Cleopatra a fost prima care a adus planta din Grecia în Egipt. În baile ei cu lapte punea foarte mult busuioc, care făcea să-i miroase frumos corpul, îl tonifia și îl întărea. La curtea Franței, regii puneau busuioc și în alcool. Napoleon pentru a-și relaxa sistemul nervos, bea zilnic cantități mari de ceai de busuioc. Busuiocul este și o plantă sacră, fiind folosită de către preoți, în cadrul slujbelor religioase.
Comentarii
Trimiteți un comentariu