Plantă regească

Busuiocul - plantă regească 

 
    Busuiocul este o plantă cu o aroma și un miros deosebit. Este foarte des folosită în arta culinară, cosmetică și sănătate. Are un conținut mare de ulei volatilic, tanoizi,  estrargol, etc. 
   În arta culinară se întrebuințează la mai toate mâncărurile, tocăniță, friptură, sosuri, sarmale, pilaf, gemuri, etc.                                      Busuiocul este un aromatizat calmant al colicilor intestinali, absoarbe gazele, stimulează digestia, antiinflamator intestinal, diaree, colită de fermentație, infectii urinare, răni, antiseptic pulmonar, bronșită, reduce stările de vomă, etc. Este numit și plantă regească, grație multiplelor calități . Cleopatra a fost prima care a adus planta din Grecia în Egipt. În baile ei cu lapte punea foarte mult busuioc, care făcea să-i miroase frumos corpul, îl tonifia și îl întărea.                                                                      La curtea Franței, regii puneau busuioc și în alcool. Napoleon pentru a-și relaxa sistemul nervos, bea zilnic cantități mari de ceai de busuioc.                                                        Busuiocul este și o plantă sacră, fiind folosită de către preoți,  în cadrul slujbelor religioase. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST