Prăjitura - Lina



    Prăjitura Lina

 Este o prăjitură simplă și gustoasă și este indicată pentru persoanele începătoare. Prin coacere, miroase bine în bucătărie și astfel îi primim pe cei dragi, cu ceva gustos de sărbători. Are ingrediente puține,  este ușor de făcut, nu este costisitoare. Se păstrează proaspătă și o săptămână. 

     Ingrediente :

   1 ou,  13 linguri făină,  1 pahar de nuci  sau alune macinate, 1 cană cu zahar, 1 cană cu lapte, 6 linguri ulei, 6 linguri gem, 1 lingură griș, 1 linguriță cacao, esență de rom, câteva stafide înmuiate,  2 lingurițe rase de bicarbonat alimentar stinse în oțet  și un pliculeț de zahăr vanilat. 

  Preparare :

     Se freacă oul cu zaharul și uleiul, pus lingură cu lingură, se adaugă laptele, făina, zahărul vanilat, bicarbonatul (stins în oțet), cacaua, grișul, gemul, nucile, stafidele, esența și se amestecă bine. Compozita se toarnă în tavă unsă și tapetată cu făină și se coace la foc potrivit. Când prăjitură este gata se pune peste ea, următoarea glazură :

   2-3 linguri de apă, 200 gr.  zahăr, 50 gr unt și 3 linguri cacao. Se fierbe apa cu untul, se adaugă zahărul și cacaua, se continua fierberea până se îngroașă puțin. Nu se fierbe prea mult pentru a nu se zaharisi. Se pune glazura fierbinte peste prăjitură. Pentru aspect, se mai poate presăra nucă  măcinată sau se rade ciocolata albă. 

   Se taie cu ajutorul cuțitului ținut puțin în apă caldă. 

  Poftă bună! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST