Rețetă de aperitiv
Aperitiv - bulgarași de brânză
Este un aperitiv ușor de făcut, apetisant, gustos și aspectuos.
Ingrediente:
250 g telemea de vacă sau oaie
200 g urdă dulce
150 g cașcaval ras
50 g unt moale
1 lingură smântână
1 ceapă roșie - mică
1 legătură pătrunjel sau mărar
4 ridichii
1 roșie sau un ardei capia
1 morcov mic ras
1 salată verde
2 fire ceapă verde
Preparare :
* Se taie ceapa roșie mărunt și se pune separat pe o farfurie, la fel ridichile, roșia și verdeața, iar morcovul se rade fin pe răzătoare.
* Într-un bol se adaugă brânza rasă, urda, untul, smântâna, sare dacă e nevoie, piper și se amestecă bine. Din compoziția obținută se modelează, între palme, bulgarasi de mărimea unei nuci.
* Bulgărașii de brânză se trec prin cașcaval ras și apoi prin legumele tăiate mărunt (ceapa roșie, ridichii, verdeață, roșie, morcov). Se ia o farfurie sau un platou pe care se pun frunze de salată și apoi se pun bulgărașii combinați. Se mai adaugă printre ei ceapă verde, rondele de ridichii sau de ceapă roșie.
Bulgărașii, sunt la fel de buni dacă sunt trecuți prin alune macinate, fistic, boia, coji de roșii etc.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu