Rețetă de aperitiv

        Aperitiv - bulgarași de brânză 

 Este un aperitiv ușor de făcut, apetisant, gustos și aspectuos. 

 Ingrediente:

 250 g telemea de vacă sau oaie 

  200 g urdă dulce

  150 g cașcaval ras 

    50 g unt moale 

  1 lingură smântână 

  1 ceapă roșie - mică 

  1 legătură pătrunjel sau  mărar 

   4 ridichii 

   1 roșie sau un ardei capia 

   1 morcov mic ras

    1 salată verde 

    2 fire  ceapă verde 

Preparare :

  * Se taie ceapa roșie mărunt și se pune separat pe o farfurie, la fel  ridichile, roșia și verdeața, iar morcovul se rade fin pe răzătoare. 


  * Într-un bol se adaugă brânza rasă, urda, untul, smântâna, sare dacă e nevoie, piper și se amestecă bine. Din compoziția obținută se modelează, între palme, bulgarasi de mărimea unei nuci. 

* Bulgărașii de brânză se trec prin cașcaval ras și apoi prin legumele tăiate mărunt (ceapa roșie, ridichii, verdeață, roșie, morcov). Se ia o farfurie sau un platou pe care se pun  frunze de salată și apoi se pun bulgărașii combinați. Se mai adaugă printre ei ceapă verde, rondele de ridichii sau de ceapă roșie. 

   Bulgărașii, sunt la fel de buni dacă sunt   trecuți prin alune macinate, fistic, boia, coji de roșii etc. 

  Poftă bună! 



    


 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST