Sărmăluțe de post

    Salutare tuturor urmăritorilor! 

     Vin cu o reteta proprie - sărmăluțe de post cu semințe de dovleac decojite crude. La fel ca nucile, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi nesaturate.       De asemenea, conțin o gamă largă de minerale dintre care cele mai importante fiind magneziul și zincul. Mai conțin calciu, fier, seleniu și vitamina B, etc.                                 Semințele de dovleac decojite  pot fi consumate crude, dar sunt delicioase și prăjite. Sunt folosite in salate, prăjituri și în diferite mâncăruri. 


Sărmăluțe de post cu semințe de dovleac decojite crude

   Ingrediente:
  
        1 varză murată, 300 g orez, 6 linguri  semințe de dovleac macinate, 2 cepe, 1 morcov mic, 1 ardei gras, 1 legătură  mărar verde, sare, piper, boia de ardei dulce sau  bulion, 1 lingură  făină de grâu și ulei. 
     Sarmalele de post se pot face cu varză murată sau dulce. Când se folosește varză dulce, se bagă la congelat o varza cu o zi înainte de folosire. După dezghețare, foile devin moi și se rulează foarte ușor. 

   Mod de preparare:

    Se rade morcovul pe răzătoare și se călește în uleiul încins adăugându-se puțină apă, se adaugă ceapa și ardeiul tăiate mărunt și se continuă călirea. Când sunt gata, se adaugă orezul care a fost bine spălat și se pune o cană de apă. Se mai fierbe compoziția 3 - 4 minute și se oprește focul. Se adaugă în compoziție semințele de dovleac, sare, piper, boia sau bulion și faina de grâu.      
      Între timp se curată de cotor și de nervuri foile de varză, se taie în funcție de mărimea dorită și se umplu cu compoziția de mai sus, rezultând 26 - 30 bucăți. 
   


     Când sunt gata sărmăluțele, se aranjează în cratiță pe un strat subțire de varza, se adaugă foile de dafin, apă, boia sau bulion și puțin ulei. Deasupra, se adaugă puțină varză tocată sau 2 - 3 foi de varza. Se fierb la foc potrivit cam o oră, eventual se încearcă pentru a nu se fierbe prea mult. Cine dorește poate să pună și un fir mic de cimbru la fierbere. 
    Când sunt gata sărmăluțele, se servesc cu mărar verde tocat mărunt și ardei iute sau hrean. Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci. 
     Puteți încerca cu încredere! 
     Poftă bună! 
    
     
  
    
  

  

  

  
   
   


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST