Câteva trucuri pentru prepararea cărnii de miel:

    - Pentru a nu avea miros și a deveni mai fragedă, înainte de a fi gătită carnea de miel, se opărește cu lapte clocotit și se lasă să acționeze 30 - 40 minute. 

   - Condimente ideale pentru condimentarea cărnii de miel sunt: rozmarinul, tarhonul, coriandru, foile de dafin, usturoiul și piperul. 

    - Pentru a marina carnea de miel se folosesc 3 lingurițe de coniac, 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată, 2-3 cuișoare, o ceapă roșie tăiată, 250 - ml  vin roșu diluat cu puțină apă , un morcov tăiat rondele, sare, piper 2 foi dafin și 3 căței de usturoi. 

   - Pentru o tocăniță reușită din carnea de miel, se folosesc vertebrele și gătul. Aceste părți au cea mai gustoasă carne. 

 

Rețetă - Drob de miel

Ingrediente :

Avem nevoie de măruntaiele de la un miel (inimă, plămâni, rinichi și ficat)

 4 ouă 

 150 g kaizer 

 2 legaturi ceapă verde 

  1 castravete acru

  1 ardei gras  roșu

  2 linguri de măsline verzi fără sâmburi 

  2 lunguri de pastă de rosii

  1 legătură leuștean 

  1 legătură pătrunjel verde 

  1 legătură usturoi

   Ulei pentru uns tava

   Sare, piper, puțin pesmet

   1 prapure de miel sau 2 foi subțiri pentru plăcintă 

Mod de preparare:

 1. Măruntaiele de miel se spală foarte bine și se pun la fiert în apa cu sare și o foaie de dafin. Când au fiert, se lasă să se răcească, se strecoară, după care se toacă mărunt și se pun într-un castron mai mare. Se adaugă peste ele kaizerul, ceapa verde, castravetele, ardeiul gras, măslinele, leușteanul, pătrunjelul și usturoi verde tocate mărunt.

 2. Separat se bat albușurile spumă și se adaugă gălbenușurile, după care se toarnă totul peste ingredientele din castron. Se amestecă bine compoziția, se adaugă pasta de roșii diluată cu  puțină apă, sarea și condimentele. 

3. Se folosește un vas termorezistent, sau două tăvi mici de chec (în funcție de compoziția obținută) unse cu ulei. Prapurele sau foaia de plăcintă se așează în tava, se presară puțin pesmet peste care se pune compoziția care se apasă până se uniformizează. Deasupra, se unește prapurele sau foaia de plăcintă încât compoziția să fie acoperită și se mai adaugă 2 - 3 linguri de apă cu puțină pastă de roșii. Se bagă la cuptor 35 - 40 minute. Se lasă la răcit în tava, după care se taie felii. 

  Poftă bună! 

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST