Rețetă - Cremă pentru cremșnit


Rețetă - Cremă pentru foi de cremșnit 



  Ingrediente:

1 pachet foi cremșnit 300 g ( 2 - 3 foi) 

1 litrul și jumătate lapte (proaspăt) 

9 linguri de zahar 

5 gălbenușuri de ou ( bio) proaspăte

8 pachetele zahar vanilat 

8 linguri făină 

50 g unt

1 linguriță cu coajă de lămâie rasă 

300 ml frișcă

2 linguri zahar pudră 


Mod de preparare: 

 Se pune cantitatea de lapte la fiert într-o

 cratiță de 2 litri, după care, se ia din ea  250

 ml (o cană) și se pune într-un castron la care

 se adaugă: gălbenușurile de ou bătute cu 4

 linguri de zahăr, pachețelele de zahar

 vanilat, faina și se amestecă până se

 încorporează toate. Astfel, compoziția

 rezultată, se pune peste cantitatea de lapte

rămasă în cratiță, unde au fost puse 5 

linguri de zahar și se pune la fiert la foc mic. 

   Se amestecă în compoziția pe toată

 perioada fierberii pentru a nu se prinde de

cratiță. Este gata, când dă în clocot și are

 aspectul unei smântâni mai groase. Se

 adaugă lămâia rasă și se oprește focul. Când

 crema este puțin călduță,  se adaugă untul

 bătut spumă. Atenție!!!! Se va pune călduță

 peste foile de cremșnit. 

   Când avem 3 foi se procedează astfel ;

 Într-o tavă, se pune prima foaie și jumătate

 din cremă, după care se adaugă cea de-a

 doua foaie și crema rămasă. Se întinde bine

 crema și se lasă la răcit. 

    Între timp, se bate frișca cu o lingură de

 zahăr pudră și se întinde peste crema

 răcită. 

    Cea de-a treia foaie se mărunțește și se

 presară uniform peste frișcă. Pentru aspect, 

se presară cremșnitul cu zahăr pudră. Se

 taie cremșnitul rece cu ajutorul unei cuțit

 înmuiat în apă. 

   Când avem 2 foi se procedează astfel ; 

 Se pune prima foaie, crema, frișcă și

 deasupra cea de-a doua foaie și se pudrează

 cu zahăr pudră. 

  Această cremă poate fi folosită și la umplerea eclerelor. 

Poftă bună! 




   

 


 

 

 

 

  

 

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST