Rețetă - Cremă pentru cremșnit
Ingrediente:
1 pachet foi cremșnit 300 g ( 2 - 3 foi)
1 litrul și jumătate lapte (proaspăt)
9 linguri de zahar
5 gălbenușuri de ou ( bio) proaspăte
8 pachetele zahar vanilat
8 linguri făină
50 g unt
1 linguriță cu coajă de lămâie rasă
300 ml frișcă
2 linguri zahar pudră
Mod de preparare:
Se pune cantitatea de lapte la fiert într-o
cratiță de 2 litri, după care, se ia din ea 250
ml (o cană) și se pune într-un castron la care
se adaugă: gălbenușurile de ou bătute cu 4
linguri de zahăr, pachețelele de zahar
vanilat, faina și se amestecă până se
încorporează toate. Astfel, compoziția
rezultată, se pune peste cantitatea de lapte
rămasă în cratiță, unde au fost puse 5
linguri de zahar și se pune la fiert la foc mic.
Se amestecă în compoziția pe toată
perioada fierberii pentru a nu se prinde de
cratiță. Este gata, când dă în clocot și are
aspectul unei smântâni mai groase. Se
adaugă lămâia rasă și se oprește focul. Când
crema este puțin călduță, se adaugă untul
bătut spumă. Atenție!!!! Se va pune călduță
peste foile de cremșnit.
Când avem 3 foi se procedează astfel ;
Într-o tavă, se pune prima foaie și jumătate
din cremă, după care se adaugă cea de-a
doua foaie și crema rămasă. Se întinde bine
crema și se lasă la răcit.
Între timp, se bate frișca cu o lingură de
zahăr pudră și se întinde peste crema
răcită.
Cea de-a treia foaie se mărunțește și se
presară uniform peste frișcă. Pentru aspect,
se presară cremșnitul cu zahăr pudră. Se
taie cremșnitul rece cu ajutorul unei cuțit
înmuiat în apă.
Când avem 2 foi se procedează astfel ;
Se pune prima foaie, crema, frișcă și
deasupra cea de-a doua foaie și se pudrează
cu zahăr pudră.
Această cremă poate fi folosită și la umplerea eclerelor.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu