Rețetă de tort


Tort cu cremă de zahăr ars

  Această rețetă de tort este la îndemâna fiecărei gospodine. Nu necesită dificultate prea mare, are ingrediente puține și nu mai este nevoie de o  altă cremă. 

  Pentru început, ca să vedeți dacă va place puteți să  reduceti cantitățile la jumătate și să folosiți o cratiță mai mică. 

    Tortul, este bine să se facă cu o zi înainte de a se consuma pentru a se însiropa bine, iar frișca și fructele să se pună în ziua consumului. 

   Toate ingredientele să fie proaspete. 


         * Ingrediente pentru crema de zahăr ars:

 8 ouă 

 1  litru  lapte  3,5 % grăsime 

12 linguri zahar 

 2 pliculețe zahăr vanilat su esență de vanilie. 

           * Ingrediente pentru blat :

   4 ouă 

   4 linguri de zahăr 

   2 linguri de apă 

   5 linguri de făină 

   Esență de rom sau vanilie și puțină lămâie rasă 

        Pentru glazură : 300 gr frișcă, fructe, ciocolată rasă, etc. 

    Mod de preparare 

 1. Se fierbe lapte cu zahărul vanilat și se lasă la racit.

2. Se mixează galbenusurile cu 8 linguri de zahăr, se adaugă și albușurile bătute spumă. Se toarnă laptele răcit puțin câte puțin, amestecând mereu. 

3. Într-o cratiță ( de circa 2,5 l) se adaugă cele 4 linguri de zahăr rămase și se ard, având grijă să se rumeneasca uniform. Când zahărul se topește și capătă o culoare plăcută, se ia cratița de pe foc și se rotește ca să se acopere peste tot cu zaharul ars.  Se toarnă compoziția în cratiță și se bagă la cuptor la temperatură potrivită. 

4. Când crema este închegată și capătă o culoare plăcută de galben spre  auriu, se scoate din cuptor și se toarnă în strat uniform, compoziția de blat. Se bagă din nou la cuptor și când  este gata se scoate, după care se lasă puțin să se răcească. Cu ajutorul uni cuțit sau spatule, se desprinde ușor compoziția de pe marginea cratitei, după care se răstoarnă ușor pe un platou. În felul acesta, siropul de zahăr ars va însiropa blatul. 

  5. Se ornează tortul după imaginația fiecărei gospodine, folosind frișca bătută, fructele și ciocolata rasă. Se mai poate folosi la ornat și nucă rasă sau cacao. 

   În cazul, în care nu doriți tort, puteți să consumați numai crema de zahăr ars cu frișcă sau simplă. 

       Dacă vă plac dulciurile făcute în casă, ÎNCERCAȚI!

    Poftă bună! 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vibrația hainelor

Tablouri diverse

Bucatarie - FRENCH TOAST