Salată de boeuf cu carne de pui
Salată de boeuf cu carne de pui – o rețetă tradițională reinterpretată
Salata de boeuf este un preparat clasic al bucătăriei românești, dar astăzi îți propun o variantă mai ușoară, cu carne de pui. Este delicioasă, sățioasă și ideală pentru mesele festive sau pentru o cină ușoară, plină de gusturi și arome.
Ingrediente:
400 g piept de pui (fiert)
5 cartofi mari
3 morcovi
4 castraveți murați
3 gogoșari murați
200 g maioneză de casă
Sare și piper, după gust
Pentru maioneza de casă:
1 gălbenuș de ou crud
1 gălbenuș de ou fiert
200 ml ulei
1 linguriță de muștar
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare, după gust
Mod de preparare:
Pregătirea ingredientelor:
Fierbe pieptul de pui în apă cu un praf de sare. După ce este gata, lasă-l să se răcească și taie-l cubulețe mici.
Fierbe cartofii și morcovii până devin moi, dar nu prea moi. După ce s-au răcit, curăță-le și taie-le în cubulețe de dimensiuni similare.
Taie castraveții și gogoșarii murați în cubulețe mici. Dacă sunt foarte suculenți, poți să-i scurgi ușor pentru a evita ca salata să fie prea apoasă.
Maioneza de casă:
Amestecă gălbenușul crud și cel fiert, apoi începe să adaugi uleiul treptat, în fir subțire, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau un mixer la viteză mică. Când maioneza începe să se lege, adaugă muștarul și zeama de lămâie, apoi continuă să încorporezi uleiul până obții o consistență cremoasă. Potrivește gustul de sare.
Asamblarea salatei:
Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele – cubulețele de pui, cartofi, morcovi, castraveți și gogoșari. Adaugă maioneza și sarea după gust, după care se amestecă totul bine.
Decorarea:
Poți să întinzi salata pe un platou sau bol și să o decorezi cu felii de castraveți, gogoșari, morcovi sau măsline pentru un aspect festiv.
Sugestii:
Salata de boeuf se servește cel mai bine după ce a stat la frigider pentru câteva ore, astfel încât aromele să se întrepătrundă. Poți folosi această rețetă ca bază și să adaugi ingredientele preferate pentru a o personaliza.
Comentarii
Trimiteți un comentariu