Postări

Captator de vise

Imagine
 Amintește-ți întotdeauna să adormi cu un vis și sa te trezești cu un scop. Dacă nu ai un vis catre care să tinzi, altcineva te va angaja pentru a lucra la visele lui. - Tony Gaskin  Dacă oamenii se îndoiesc de cât de departe poți să ajungi, mergi atât de departe încât nici să nu îi mai poți auzi! - Michele Ruiz  Un prinzator de vise ne ajută să selectam visele. El alungă emoțiile negative și ne ajută să le captam pe cele pozitive. Vise frumoase și împlinite va doresc tuturor! 

Diverse

 Știați ? 1. Cine a fost fondatorul Organizației Internaționale de Cruce Roșie?                                  Henry Dunant. 2. Când a fost făcută prima operație de apendicită?                                                                      În anul 1736 chirurgul Klaudius Emiende a efectuat această operație asupra regelui George al II-lea.  3. Câți mușchi are corpul omenesc?                              323 4. În ce an a fost descoperită penicilina?                  În anul 1928 de Alexander Fleming. 5. Cat cântărește cu aproximație creierul uman?                                                                                  Circa 1500 grame, adică aproape 3 procente din greutatea totală a corpului nostru. UN MIC DICȚIONAR   Varză - soclu pentru rată  Măr - fruct care face intrigă  Pară - dacă e  mălăiață o mănâncă nătăfleată  Ciolan - unul de care țin cu putere alții  Usturoi - plantă care naste căței  OU - unul care se fura cu o zi înainte,  după care se fură boul  Gălușcă -

Planta - Agava americana albastră

Imagine
  Agava  americană albastră    Această plantă este originală din Mexic unde se cultivă ca plantă textilă. Numele ei științific este Tequilana Agave și din seva ei se extrage siropul de agave și tequila. Este o plantă cu frunze lungi, late, cărnoase și cu țepi pe margini. De asemenea, frunzele de culoare verde  -  albastrui, cu desene superbe sunt aranjate ca o rozeta. Nu necesită o îngrijire speciala. Se înmulțește foarte ușor și are nevoie de spațiu. Este superbă în grădină!

Aperitiv cu brânză si cascaval

Imagine
Aperitiv rapid cu brânză și cașcaval 1. Avem nevoie pentru crema de brânză de: 6 linguri de brânză rasă  2 linguri de cașcaval ras 1 bucățică de unt ( 25 g)                           1 cubuleț de brânză topita sau puțină smântână       mărar proaspăt sau puțin ceapă rasă (dacă doriți) 2. Pentru umplut:     4 bucati de ardei gras colorat 3. Pentru ornat:     2 linguri de cașcaval ras      3 roșii chery     1 castravete, cateva măsline  etc:           Toate ingredientele de la punctul 1, se amestecă până rezulta o pastă omogenă.     Ardeii se spală, se șterg și se taie în sferturi. Se umplu cu pasta de brânză și se trec prin cașcavalul ras.       Se pun ardeii pe un platou sau o farfurie și se ornează după imaginație.        Poftă bună!        

Salată de ardei copti

Imagine
,,Salată de ardei capia copti"                  Se pun pe o plită încinsă:  10 ardei capia  și se coc uniform, având    grijă să nu se ardă. Se pun  fierbinti într-un vas, se presară sare peste ei  și acoperă cu un prosop. După ce s-au răcit,  se curăța de pieliță cu mâna înmuiată în apă  rece. Se șterg coditele, se așează ardeii într- un castron și peste ei se toarnă un sos format din: oțet, apă, zahăr, sare, 3-4  căței de  usturoi tăiați și ulei. Cantitatea de sos  trebuie să acopere ardeii.           Fiecare ardei se ridică de codita și se  amestecă cu sosul. Salata poate fi servită  după 10 - 15 minute.             
Imagine
 Pentru om a fi mare înseamnă, uneori, sa știi să vezi lucrurile mici, lucruri pe care oameni mici le ignoră, crezându-le fără valoare.                                                                     Citat  clasic din Giovanni Papini 

Bucatarie

Imagine
Reteta de clătite simple Desert rapid și ușor de făcut în casa  Ingrediente: 2 oua 5 linguri de făină  1 cană cu lapte ( în lipsă se poate folosi apă sau apă minerală) 1- lingură de zahar tos 1 pliculeț zahăr vanilat  Coajă rasă de la lămâie ( dacă doriți) 1 praf de sare Ulei pentru prăjit  Pentru umplutură : Gem, dulceață, frișcă, iaurt, brânză, etc. Mod de preparare:    Ouăle se sparg, se pun într-un castron cu praful de sarea și se bat cu telul până se face puțină spumă, după care se adaugă zahărul vanilat, zahărul tos și coaja de la lămâie. Se adaugă  făina, alternativ cu laptele. Dacă compozitia este prea subțire, se mai adaugă puțină făină și dacă este prea groasă, se mai adaugă lapte sau apă. Se lasă deoparte 15 - 20 minute și se coc clătitele, în tigaie specială cu puțin ulei.                                                                Pe măsură ce se coc clătitele, acestea se așează pe o farfurie și acoperă cu un capac, sa nu se usuce. Se umplu cu gem, dulceață, iaurt, smân