Postări

Planta - Agava americana albastră

Imagine
  Agava  americană albastră    Această plantă este originală din Mexic unde se cultivă ca plantă textilă. Numele ei științific este Tequilana Agave și din seva ei se extrage siropul de agave și tequila. Este o plantă cu frunze lungi, late, cărnoase și cu țepi pe margini. De asemenea, frunzele de culoare verde  -  albastrui, cu desene superbe sunt aranjate ca o rozeta. Nu necesită o îngrijire speciala. Se înmulțește foarte ușor și are nevoie de spațiu. Este superbă în grădină!

Aperitiv cu brânză si cascaval

Imagine
Aperitiv rapid cu brânză și cașcaval 1. Avem nevoie pentru crema de brânză de: 6 linguri de brânză rasă  2 linguri de cașcaval ras 1 bucățică de unt ( 25 g)                           1 cubuleț de brânză topita sau puțină smântână       mărar proaspăt sau puțin ceapă rasă (dacă doriți) 2. Pentru umplut:     4 bucati de ardei gras colorat 3. Pentru ornat:     2 linguri de cașcaval ras      3 roșii chery     1 castravete, cateva măsline  etc:           Toate ingredientele de la punctul 1, se amestecă până rezulta o pastă omogenă.     Ardeii se spală, se șterg și se taie în sferturi. Se umplu cu pasta de brânză și se trec prin cașcavalul ras.       Se pun ardeii pe un platou sau o farfurie și se ornează după imaginație.        Poftă bună!        

Salată de ardei copti

Imagine
,,Salată de ardei capia copti"                  Se pun pe o plită încinsă:  10 ardei capia  și se coc uniform, având    grijă să nu se ardă. Se pun  fierbinti într-un vas, se presară sare peste ei  și acoperă cu un prosop. După ce s-au răcit,  se curăța de pieliță cu mâna înmuiată în apă  rece. Se șterg coditele, se așează ardeii într- un castron și peste ei se toarnă un sos format din: oțet, apă, zahăr, sare, 3-4  căței de  usturoi tăiați și ulei. Cantitatea de sos  trebuie să acopere ardeii.           Fiecare ardei se ridică de codita și se  amestecă cu sosul. Salata poate fi servită  după 10 - 15 minute.             
Imagine
 Pentru om a fi mare înseamnă, uneori, sa știi să vezi lucrurile mici, lucruri pe care oameni mici le ignoră, crezându-le fără valoare.                                                                     Citat  clasic din Giovanni Papini 

Bucatarie

Imagine
Reteta de clătite simple Desert rapid și ușor de făcut în casa  Ingrediente: 2 oua 5 linguri de făină  1 cană cu lapte ( în lipsă se poate folosi apă sau apă minerală) 1- lingură de zahar tos 1 pliculeț zahăr vanilat  Coajă rasă de la lămâie ( dacă doriți) 1 praf de sare Ulei pentru prăjit  Pentru umplutură : Gem, dulceață, frișcă, iaurt, brânză, etc. Mod de preparare:    Ouăle se sparg, se pun într-un castron cu praful de sarea și se bat cu telul până se face puțină spumă, după care se adaugă zahărul vanilat, zahărul tos și coaja de la lămâie. Se adaugă  făina, alternativ cu laptele. Dacă compozitia este prea subțire, se mai adaugă puțină făină și dacă este prea groasă, se mai adaugă lapte sau apă. Se lasă deoparte 15 - 20 minute și se coc clătitele, în tigaie specială cu puțin ulei.                                                                Pe măsură ce se coc clătitele, acestea se așează pe o farfurie și acoperă cu un capac, sa nu se usuce. Se umplu cu gem, dulceață, iaurt, smân
Imagine
Timpul zboară ca un fluturaș grăbit, prețuiește fiecare bătaie de aripi!         Fluturele nu poate trai fără antene. El are o pereche de antene pe partea parietala a capului. Cu ajutorul antenelor fluturele percepe vibrațiile aerului, își menține echilibrul în zbor, îl ajută să ocolească diferite obstacole și să își schimbe direcția de zbor, în cazul apariției vibratiei vreunui inamic.      
Salată de crudități:         Se taie fideluta o jumătate de varză albă (mărime potrivită) și se frământa bine cu puțină sare până își lasă sucul. Se toacă o cescuta mică de nuci, se rad doi morcovi proaspeți, doua mere puțin acrișoare și se amestecă totul cu 5 ml ulei de măsline ( este bun și uleiul de porumb), 20 g zahăr și oțet de fructe. Amestecul se pune într-un borcan, se apasă bine cu lingura și se pune la rece. Se servește salata cu iaurt sau puțină smântână.   Poftă bună!