Rețetă de aperitiv
Aperitiv - bulgarași de brânză Este un aperitiv ușor de făcut, apetisant, gustos și aspectuos. Ingrediente: 250 g telemea de vacă sau oaie 200 g urdă dulce 150 g cașcaval ras 50 g unt moale 1 lingură smântână 1 ceapă roșie - mică 1 legătură pătrunjel sau mărar 4 ridichii 1 roșie sau un ardei capia 1 morcov mic ras 1 salată verde 2 fire ceapă verde Preparare : * Se taie ceapa roșie mărunt și se pune separat pe o farfurie, la fel ridichile, roșia și verdeața, iar morcovul se rade fin pe răzătoare. * Într-un bol se adaugă brânza rasă, urda, untul, smântâna, sare dacă e nevoie, piper și se amestecă bine. Din compoziția obținută se modelează, între palme, bulgarasi de mărimea unei nuci. * Bulgărașii de brânză se trec prin cașcaval ras și apoi prin legumele tăiate mărunt (ceapa roșie, ridichii, verdeață, roșie, morcov). Se ia o farfurie sau un platou pe care se pun frunze de salată și apoi se pun bulgărașii combinați. Se mai ada