Câteva trucuri pentru prepararea cărnii de miel: - Pentru a nu avea miros și a deveni mai fragedă, înainte de a fi gătită carnea de miel, se opărește cu lapte clocotit și se lasă să acționeze 30 - 40 minute. - Condimente ideale pentru condimentarea cărnii de miel sunt: rozmarinul, tarhonul, coriandru, foile de dafin, usturoiul și piperul. - Pentru a marina carnea de miel se folosesc 3 lingurițe de coniac, 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată, 2-3 cuișoare, o ceapă roșie tăiată, 250 - ml vin roșu diluat cu puțină apă , un morcov tăiat rondele, sare, piper 2 foi dafin și 3 căței de usturoi. - Pentru o tocăniță reușită din carnea de miel, se folosesc vertebrele și gătul. Aceste părți au cea mai gustoasă carne. Rețetă - Drob de miel Ingrediente : Avem nevoie de măruntaiele de la un miel (inimă, plămâni, rinichi și ficat) 4 ouă 150 g kaizer 2 legaturi ceapă verde 1 castravete acru 1 ardei gras roșu 2 linguri de măsline verzi fără sâmburi 2 lunguri d
Postări
Rețetă de aperitiv
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Aperitiv - bulgarași de brânză Este un aperitiv ușor de făcut, apetisant, gustos și aspectuos. Ingrediente: 250 g telemea de vacă sau oaie 200 g urdă dulce 150 g cașcaval ras 50 g unt moale 1 lingură smântână 1 ceapă roșie - mică 1 legătură pătrunjel sau mărar 4 ridichii 1 roșie sau un ardei capia 1 morcov mic ras 1 salată verde 2 fire ceapă verde Preparare : * Se taie ceapa roșie mărunt și se pune separat pe o farfurie, la fel ridichile, roșia și verdeața, iar morcovul se rade fin pe răzătoare. * Într-un bol se adaugă brânza rasă, urda, untul, smântâna, sare dacă e nevoie, piper și se amestecă bine. Din compoziția obținută se modelează, între palme, bulgarasi de mărimea unei nuci. * Bulgărașii de brânză se trec prin cașcaval ras și apoi prin legumele tăiate mărunt (ceapa roșie, ridichii, verdeață, roșie, morcov). Se ia o farfurie sau un platou pe care se pun frunze de salată și apoi se pun bulgărașii combinați. Se mai ada
Sărmăluțe de post
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Salutare tuturor urmăritorilor! Vin cu o reteta proprie - sărmăluțe de post cu semințe de dovleac decojite crude. La fel ca nucile, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi nesaturate. De asemenea, conțin o gamă largă de minerale dintre care cele mai importante fiind magneziul și zincul. Mai conțin calciu, fier, seleniu și vitamina B, etc. Semințele de dovleac decojite pot fi consumate crude, dar sunt delicioase și prăjite. Sunt folosite in salate, prăjituri și în diferite mâncăruri. Sărmăluțe de post cu semințe de dovleac decojite crude Ingrediente: 1 varză murată, 300 g orez, 6 linguri semințe de dovleac macinate, 2 cepe, 1 morcov mic, 1 ardei gras, 1 legătură mărar verde, sare, piper, boia de ardei dulce sau bulion, 1 lingură făină de grâu și ulei. Sarmalele de post se pot face cu varză murată sau dulce. Când se folosește varză dulce, se bagă la congelat o varza cu o zi înainte de fol
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Salutare dragilor, să aveți viața ca o primăvară însorită, să vorbiți cu sufletul și să zâmbiți cu inima! Atunci când oferiți un cadou, în care ati pus suflet, veți simți mulțumirea lăuntrică de a dărui. Din materiale puțin costisitoare, cu imaginație și minimă îndemânare puteți crea mici cadouri cu care, să îi încântați pe cei dragi. Eu, am încercat și vreau să le împărtășesc cu voi.....
Prăjitura - Lina
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Prăjitura Lina Este o prăjitură simplă și gustoasă și este indicată pentru persoanele începătoare. Prin coacere, miroase bine în bucătărie și astfel îi primim pe cei dragi, cu ceva gustos de sărbători. Are ingrediente puține, este ușor de făcut, nu este costisitoare. Se păstrează proaspătă și o săptămână. Ingrediente : 1 ou, 13 linguri făină, 1 pahar de nuci sau alune macinate, 1 cană cu zahar, 1 cană cu lapte, 6 linguri ulei, 6 linguri gem, 1 lingură griș, 1 linguriță cacao, esență de rom, câteva stafide înmuiate, 2 lingurițe rase de bicarbonat alimentar stinse în oțet și un pliculeț de zahăr vanilat. Preparare : Se freacă oul cu zaharul și uleiul, pus lingură cu lingură, se adaugă laptele, făina, zahărul vanilat, bicarbonatul (stins în oțet), cacaua, grișul, gemul, nucile, stafidele, esența și se amestecă bine. Compozita se toarnă în tavă unsă și tapetată cu făină și se coace la foc potrivit. Când prăjitură este gata se pune peste ea, următoarea glazură :
Globulețe zâmbărețe
- Solicitați un link
- Alte aplicații
O mică vază dintr-un dovlecel uscat Cine ar fi crezut că acești dovleceii pot deveni globulețe fermecătoare? Printr-un proces de uscare atentă, curățare meticuloasă, pictură delicată și lăcuire acești dovlecei prind o nouă viață. Fiecare globuleț are un farmec aparte, transformat cu migală într-o decorațiune unică, care păstrează amintirea iernii și bucuria tradiției. Perfecte pentru a aduce un strop de originalitate în decorul casei sau pentru a deveni un dar cu adevărat special, pentru o persoană dragă, aceste globuri sunt mici minuni lucrate cu suflet. Sper să vă placă aceste globulețe și să vă inspire.