Postări

Părinți și copii

Imagine
 Părinți și copii    În casa în care râde copilul, râd toți.          Familia nu are un regulament de ordine interioară care să fie respectat cu strictețe atât de părinți, cât și de copii. În schimb, familia are cea mai mare contribuție la ucenicia socială a copilului. Învață să-ți cunoști copilul, ca să - l poți forma, și formândul lasă-i o anumită stare controlată.        Autoritatea părintească îi este folositoare copilului în măsura în care îi dă stabilitate și siguranță afectivă. Copilul are nevoie de imaginea unor părinți fermi și puternici.      Petrecerea timpului împreună, în familie, contribuie la stabilirea unor  relații sănătoase, se creează o legătură de prietenie între părinți și copii. Luați cina împreună, citiți povești, jucați  jocuri distractive.....      Pe copilul molatic ia-l repede, pe cel repezit ia-l încet. Pe cuiul bătut corect și înfipt bine, nu-l întreabă nimeni dacă a fost strâmb vreodată, așa și cu copilul.    Copiii cer afecțiune, ocrotire și exemple bune.

Sosuri pentru salate

Imagine
 Sosuri pentru salate cu puține calorii  1.Sos cu murături  Murăturile sunt considerate probiotice naturale. Ele conțin apă și au foarte puține grăsimi.     Avem nevoie de câteva murături diferite pe care le tocăm mărunt, cam 5 - 6 linguri. Se scurg bine și apoi se amestecă cu 1 ceapă tocată, 3 - 4 linguri de smântână și 1 lingură de patrunjel tocat. Se mai condimentează cu puțin piper.  2. Sos cu avocado                                         Se curăță și se pasează un avocado cu 2 lingurițe  suc de lămâie. Separat, se toacă foarte mărunt 2 fire de ceapă verde. Într-un bol se amestecă piureul de avocado, ceapa, 140 g iaurt degresat și 2  lingurițe de hrean ras. Se condimentează cu sare și piper.  3. Sos cu miere     Se amestecă 3 - 4 lingurițe de miere polifloră, 180 ml suc de portocală proaspăt, 3 lingurițe de ketchup și 2 lingurițe ulei de struguri sau ulei vegetal. Se condimentează cu sare, piper și puțină coajă rasă de portocală.  4.  Sos cu muștar     Se amestecă o lingură de mu

Planta "Hoya Carnosa"

Imagine
Floarea " Lacrima Maicii Domnului"            Hoya Carnosa sau (Lacrima Maicii Domnului) este originală din India, Australia și China. Genul a fost numit în onoarea lui Thomas Hoy, un grădinar englez, fiind introdus pentru prima dată în lumea occidentală la începutul secolului al XIX-lea.    Se găsește în peste 250 de specii și varietăți. Una dintre aceste specii și anume, Iasomia de Madagascar, care datorită parfumului său divin, a făcut-o pe Marylin Monroe, să își împodobească casa cu iasomie în plină inflorescență.    Hoya Carnosa sau floarea de ceară  face parte din familia Asclepidacea, iar denumirea științifică este de Hoya Spp.  Se simte foarte bine într-un loc răcoros și luminos, dar ferită de razele puternice ale soarelui.        Temperatura care îi place cel mai mult este între 12- 19 grade C. Nu iubeste schimbarea, deci, odată ce i-ai găsit un loc, nu o mai deranja. Dacă este mutată, se simte lezată și îi cad mugurii. Se simte bine în ghivece mici și poate fi trans

Aperitiv rapid

Imagine
         Rețetă de aperitiv rapid   - Omletă cu brânză    Ingrediente : 100 g  brânză sărată  150 g  cremă de brânză  5 ouă  2 roșii mari  1 castravete mic proaspăt  1 ardei capia mic 4 -  5 măsline  2  fire de patrunjel proaspăt  Sare, piper  Ulei  Mod de preparare : * Ouăle se desfac într-un castron și se bat puțin. Se adaugă brânza sărată rasă pe răzătoare, sare, piper și se amestecă până se omogenizează compozitia de omletă.  * Într-o tigaie se pune la încins puțin ulei și se adaugă omleta la prăjit la foc potrivit. Se întoarce cu o paletă având grijă să rămână intactă. Când este gata, se pune pe un platou sau farfurie și se lasă la răcit puțin, după care se fac forme rotunde cu ajutorul unui pahar.  * Fiecare formă se unge cu un strat subțire de cremă de brânză peste care, se așează o felie de roșie și un alt strat de brânză. Deasupra se orneaza cu rondele de ardei, castravete, măsline și frunze de pătrunjel.   Se pot  pune câteva minute în frigider.  Se servesc cu pâine.   Este o

Rețetă - Cremă pentru cremșnit

Imagine
Rețetă - Cremă pentru foi de cremșnit    Ingrediente: 1 pachet foi cremșnit 300 g ( 2 - 3 foi)  1 litrul și jumătate lapte (proaspăt)  9 linguri de zahar  5 gălbenușuri de ou ( bio) proaspăte 8 pachetele zahar vanilat  8 linguri făină  50 g unt 1 linguriță cu coajă de lămâie rasă  300 ml frișcă 2 linguri zahar pudră  Mod de preparare:   Se pune cantitatea de lapte la fiert într-o  cratiță de 2 litri, după care, se ia din ea  250  ml (o cană) și se pune într-un castron la care  se adaugă: gălbenușurile de ou bătute cu 4  linguri de zahăr, pachețelele de zahar  vanilat, faina și se amestecă până se  încorporează toate. Astfel, compoziția  rezultată, se pune peste cantitatea de lapte rămasă în cratiță, unde au fost puse 5  linguri de zahar și se pune la fiert la foc mic.     Se amestecă în compoziția pe toată  perioada fierberii pentru a nu se prinde de cratiță. Este gata, când dă în clocot și are  aspectul unei smântâni mai groase. Se  adaugă lămâia rasă și se oprește focul. Când  crema
 Câteva trucuri pentru prepararea cărnii de miel:     - Pentru a nu avea miros și a deveni mai fragedă, înainte de a fi gătită carnea de miel, se opărește cu lapte clocotit și se lasă să acționeze 30 - 40 minute.     - Condimente ideale pentru condimentarea cărnii de miel sunt: rozmarinul, tarhonul, coriandru, foile de dafin, usturoiul și piperul.      - Pentru a marina carnea de miel se folosesc 3 lingurițe de coniac, 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată, 2-3 cuișoare, o ceapă roșie tăiată, 250 - ml  vin roșu diluat cu puțină apă , un morcov tăiat rondele, sare, piper 2 foi dafin și 3 căței de usturoi.     - Pentru o tocăniță reușită din carnea de miel, se folosesc vertebrele și gătul. Aceste părți au cea mai gustoasă carne.    Rețetă - Drob de miel Ingrediente : Avem nevoie de măruntaiele de la un miel (inimă, plămâni, rinichi și ficat)  4 ouă   150 g kaizer   2 legaturi ceapă verde    1 castravete acru   1 ardei gras  roșu   2 linguri de măsline verzi fără sâmburi    2 lunguri d

Rețetă de aperitiv

Imagine
        Aperitiv - bulgarași de brânză   Este un aperitiv ușor de făcut, apetisant, gustos și aspectuos.   Ingrediente:  250 g telemea de vacă sau oaie    200 g urdă dulce   150 g cașcaval ras      50 g unt moale    1 lingură smântână    1 ceapă roșie - mică    1 legătură pătrunjel sau  mărar     4 ridichii     1 roșie sau un ardei capia     1 morcov mic ras     1 salată verde      2 fire  ceapă verde  Preparare :   * Se taie ceapa roșie mărunt și se pune separat pe o farfurie, la fel  ridichile, roșia și verdeața, iar morcovul se rade fin pe răzătoare.    * Într-un bol se adaugă brânza rasă, urda, untul, smântâna, sare dacă e nevoie, piper și se amestecă bine. Din compoziția obținută se modelează, între palme, bulgarasi de mărimea unei nuci.  * Bulgărașii de brânză se trec prin cașcaval ras și apoi prin legumele tăiate mărunt (ceapa roșie, ridichii, verdeață, roșie, morcov). Se ia o farfurie sau un platou pe care se pun  frunze de salată și apoi se pun bulgărașii combinați. Se mai ada