Lămâiul un arbust ornamental și fructifer în același timp Lămâiul, provine din țări calde, iar originele lui sunt învăluite în mister. Părerile sunt împărțite, unele surse afirmă că el este adus din India, alte surse susțin că este adus din China, Iran sau alte părți ale lumii cu climă caldă. De remarcat este faptul că, India este prima țara în lista producătorilor de lămâi cu aproximativ 23,7% din totalul furnizării, urmată de Mexic, Argentina, China, Brazilia și alte țări. Lămâiul este un arbust veșnic verde cu o înălțime, de la 5 la 10 m și face parte din familia Rutaceae, având denumirea științifică de,, Citrus Limon". Florile lămâiul sunt mari, albe și frumoase, grupate în buchețele și plăcut mirositoare. Fructul este o bacă, foarte bogată în vitamina C. 100 g de pulpă conține 67 % vitamina C. Pe lângă acidul citric, lămâile mai conțin potasiu, calciu, vitamina PP, fosfor, fier, acid foloc, vitamina B și magneziu. De asemenea, lămâile din surse
Postări
Rețetă de tort
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Tort cu cremă de zahăr ars Această rețetă de tort este la îndemâna fiecărei gospodine. Nu necesită dificultate prea mare, are ingrediente puține și nu mai este nevoie de o altă cremă. Pentru început, ca să vedeți dacă va place puteți să reduceti cantitățile la jumătate și să folosiți o cratiță mai mică. Tortul, este bine să se facă cu o zi înainte de a se consuma pentru a se însiropa bine, iar frișca și fructele să se pună în ziua consumului. Toate ingredientele să fie proaspete. * Ingrediente pentru crema de zahăr ars: 8 ouă 1 litru lapte 3,5 % grăsime 12 linguri zahar 2 pliculețe zahăr vanilat su esență de vanilie. * Ingrediente pentru blat : 4 ouă 4 linguri de zahăr 2 linguri de apă 5 linguri de făină Esență de rom sau vanilie și puțină lămâie rasă Pentru glazură : 300 gr frișcă, fructe, ciocolată rasă, etc. Mod de preparare 1. Se fierbe lapte cu zahărul vanilat și se lasă la racit. 2. Se mixează galbe
Părinți și copii
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Părinți și copii În casa în care râde copilul, râd toți. Familia nu are un regulament de ordine interioară care să fie respectat cu strictețe atât de părinți, cât și de copii. În schimb, familia are cea mai mare contribuție la ucenicia socială a copilului. Învață să-ți cunoști copilul, ca să - l poți forma, și formândul lasă-i o anumită stare controlată. Autoritatea părintească îi este folositoare copilului în măsura în care îi dă stabilitate și siguranță afectivă. Copilul are nevoie de imaginea unor părinți fermi și puternici. Petrecerea timpului împreună, în familie, contribuie la stabilirea unor relații sănătoase, se creează o legătură de prietenie între părinți și copii. Luați cina împreună, citiți povești, jucați jocuri distractive..... Pe copilul molatic ia-l repede, pe cel repezit ia-l încet. Pe cuiul bătut corect și înfipt bine, nu-l întreabă nimeni dacă a fost strâmb vreodată, așa și cu copilul. Copiii cer afecțiune, ocrotire și exemple bune.
Sosuri pentru salate
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Sosuri pentru salate cu puține calorii 1.Sos cu murături Murăturile sunt considerate probiotice naturale. Ele conțin apă și au foarte puține grăsimi. Avem nevoie de câteva murături diferite pe care le tocăm mărunt, cam 5 - 6 linguri. Se scurg bine și apoi se amestecă cu 1 ceapă tocată, 3 - 4 linguri de smântână și 1 lingură de patrunjel tocat. Se mai condimentează cu puțin piper. 2. Sos cu avocado Se curăță și se pasează un avocado cu 2 lingurițe suc de lămâie. Separat, se toacă foarte mărunt 2 fire de ceapă verde. Într-un bol se amestecă piureul de avocado, ceapa, 140 g iaurt degresat și 2 lingurițe de hrean ras. Se condimentează cu sare și piper. 3. Sos cu miere Se amestecă 3 - 4 lingurițe de miere polifloră, 180 ml suc de portocală proaspăt, 3 lingurițe de ketchup și 2 lingurițe ulei de struguri sau ulei vegetal. Se condimentează cu sare, piper și puțină coajă rasă de portocală. 4. Sos cu muștar Se amestecă o lingură de mu
Planta "Hoya Carnosa"
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Floarea " Lacrima Maicii Domnului" Hoya Carnosa sau (Lacrima Maicii Domnului) este originală din India, Australia și China. Genul a fost numit în onoarea lui Thomas Hoy, un grădinar englez, fiind introdus pentru prima dată în lumea occidentală la începutul secolului al XIX-lea. Se găsește în peste 250 de specii și varietăți. Una dintre aceste specii și anume, Iasomia de Madagascar, care datorită parfumului său divin, a făcut-o pe Marylin Monroe, să își împodobească casa cu iasomie în plină inflorescență. Hoya Carnosa sau floarea de ceară face parte din familia Asclepidacea, iar denumirea științifică este de Hoya Spp. Se simte foarte bine într-un loc răcoros și luminos, dar ferită de razele puternice ale soarelui. Temperatura care îi place cel mai mult este între 12- 19 grade C. Nu iubeste schimbarea, deci, odată ce i-ai găsit un loc, nu o mai deranja. Dacă este mutată, se simte lezată și îi cad mugurii. Se simte bine în ghivece mici și poate fi trans
Aperitiv rapid
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Rețetă de aperitiv rapid - Omletă cu brânză Ingrediente : 100 g brânză sărată 150 g cremă de brânză 5 ouă 2 roșii mari 1 castravete mic proaspăt 1 ardei capia mic 4 - 5 măsline 2 fire de patrunjel proaspăt Sare, piper Ulei Mod de preparare : * Ouăle se desfac într-un castron și se bat puțin. Se adaugă brânza sărată rasă pe răzătoare, sare, piper și se amestecă până se omogenizează compozitia de omletă. * Într-o tigaie se pune la încins puțin ulei și se adaugă omleta la prăjit la foc potrivit. Se întoarce cu o paletă având grijă să rămână intactă. Când este gata, se pune pe un platou sau farfurie și se lasă la răcit puțin, după care se fac forme rotunde cu ajutorul unui pahar. * Fiecare formă se unge cu un strat subțire de cremă de brânză peste care, se așează o felie de roșie și un alt strat de brânză. Deasupra se orneaza cu rondele de ardei, castravete, măsline și frunze de pătrunjel. Se pot pune câteva minute în frigider. Se servesc cu pâine. Este o
Rețetă - Cremă pentru cremșnit
- Solicitați un link
- Alte aplicații
Rețetă - Cremă pentru foi de cremșnit Ingrediente: 1 pachet foi cremșnit 300 g ( 2 - 3 foi) 1 litrul și jumătate lapte (proaspăt) 9 linguri de zahar 5 gălbenușuri de ou ( bio) proaspăte 8 pachetele zahar vanilat 8 linguri făină 50 g unt 1 linguriță cu coajă de lămâie rasă 300 ml frișcă 2 linguri zahar pudră Mod de preparare: Se pune cantitatea de lapte la fiert într-o cratiță de 2 litri, după care, se ia din ea 250 ml (o cană) și se pune într-un castron la care se adaugă: gălbenușurile de ou bătute cu 4 linguri de zahăr, pachețelele de zahar vanilat, faina și se amestecă până se încorporează toate. Astfel, compoziția rezultată, se pune peste cantitatea de lapte rămasă în cratiță, unde au fost puse 5 linguri de zahar și se pune la fiert la foc mic. Se amestecă în compoziția pe toată perioada fierberii pentru a nu se prinde de cratiță. Este gata, când dă în clocot și are aspectul unei smântâni mai groase. Se adaugă lămâia rasă și se oprește focul. Când crema